Sampoane si Make-up Farmasi

AERUL SI EFECTELE SALE

 

Calirea cu aer se poate face in tot timpul anului. Efectul baii de aer depinde de temperatura, umiditate si miscare (vint). Acesti trei factori se schimba in diferite combinatii si in functie de asta efectul este si el variat. Efectul mai depinde si de marimea suprafetei corporale expuse. Schimbarile prea dese de la o temperatura joasa la una inalta supun organismul la un efort mare si impiedica a- daptarea. Atmosfera umeda impiedica transpiratia si, daca in acelasi timp si temperatura este ridicata, acest fapt poate duce la supraincalzire, in timp ce atmosfera uscata si calda, prin intensificarea transpiratiei, duce la deshidratare. Miscarea aerului are un efect racoritor asupra organismului. Vintul moderat tonifica organismul, mai ales daca este caldut. Dar daca expunerea dureaza mult, oboseste la fel ca si vintul puternic si mai rece.

Baia de aer trebuie facuta cu prudenta, in raport cu sensibilitatea la frig. Daca am gradat treptat, adaptarea se face atit de bine, incit putem suporta si o temperatura de —10 grade dezbracati, fara a raci.

La inceput vom face bai de aer in camera, apoi, dupa citeva zile, putem iesi in aer liber, intr-un loc umbros. Temperatura la inceput va fi de 25—26 de grade, iar spre toamna, obisnuiti, vom putea ajunge, treptat, pina la 7 sau chiar 5 grade. Prima baie de aer sa nu depaseasca 10—15 minute, timp care poate creste progresiv zilnic, cu 4—5 minute, pina la 1—2 ore. Este de dorit ca acest procedeu sa fie combinat cu gimnastica. in cazul in care apar frisoane, vom intrerupe procedura. Iarna vom continua calirea intr-o camera bine aerisita si cu o temperatura de 15—16 grade, cu o durata de 15—20 de minute. ,

Oamenii sanatosi vor face aceste bai de aer imbracati cit mai sumar, pe cind convalescentii sau cei cu o constitutie mai putin robusta le vor face imbracati si in pozitie culcat. Nu fac bai de aer suferinzii de o afectiune acuta, bolnavii de inima sau persoanele cu un organism epuizat.

Copiilor, statul in aer liber le mareste pofta de mincare si le asigura un somn linistit, odihnitor. Obisnuiti din vara cu temperaturi din ce in ce mai joase, ei vor deveni puternici si sanatosi, rezistenti la imbolnaviri. Deoarece fetele, care au ocupatii mai statice, isi petrec majoritatea timpului in camera, trebuie sa le obligam sa stea zilnic cite 2 ore in aer liber, in tot timpul anului, altfel adaptarea lor la variatiile de temperatura va fi foarte slaba si vor fi expuse mult mai usor la raceli.

in timpul vacantelor este bine ca aproape tot timpul sa stea afara, imbracate normal iarna si cit mai usor vara. Sa le obisnuim sa doarma cu gemurile deschise atit iarna cit si vara, iar camera in care stau sa fie aerisita citeva minute la fiecare ora.

Pentru adultii neobisnuiti si neantrenati se vor lua aceleasi masuri ca si pentru copii, adica adaptare treptata. in timpul concediului si la sfirsit de saptamina sa stea cit mai mult in aer liber, imbracati cit mai sumar, in functie de temperatura ambianta si toleranta individuala.

Cand apare oboseala intensa, vom micsora timpul de expunere la aer. Este bine- sa dormim cu geamurile deschise, mai ales in casele care au incalzire centrala- sau gaze naturale si unde, in general, temperatura aerului se urca mult noaptea,, racorindu-se spre dimineata. in camera unde dormim nu se fumeaza. in timpul’ zilei se aeriseste de mai multe ori. O camera bine aerisita se incalzeste mai repede, deci sa nu facem economie de caldura tinind geamurile inchise.

In final, oferim un sprijin spre un organism mai puternic.

Omega 3 Capsule Moi cu Ulei de Peste

Baza

Descriere Produs

Ce este Omega 3?

Acizii grași Omega 3 sunt grăsimi esențiale pe care organismul nu le poate produce singur, deci trebuie obținuți din surse externe, precum mâncarea. Aceștia sunt implicați în majoritatea funcțiilor fundamentale ale organismului și nu pot fi sintetizați de către acesta, așadar consumul regulat al acizilor Omega 3 este foarte important. Există mulți acizi grași care aparțin de categoria acizilor Omega 3, însă cei mai importanți și cunoscuți sunt acidul eicosapentanoic (EPA) și acidul docosahexanoic (DHA).

Care sunt beneficiile acizilor grași Omega 3?

–  Ajută la buna funcționare a inimii, a vaselor de sânge și a sistemului imunitar
–  Acizii EPA și DHA îmbunătățesc activitatea cardiovasculară și memoria, și mențin sănătatea ochilor
–  Stimulează producția de calciu din oase, lucru care îmbunătățește rezistența oaselor
–  Reduc inflamațiile și combat bolile inflamatorii
–  Reduc riscul de dezvoltare al bolilor autoimune

Acizii Omega 3 sunt benefici pentru următoarele deficiențe:

– Memorie slăbită și performanță scăzută a funcțiilor cerebrale
– Funcție vizuală slăbită
– Sistem imunitar slăbit
– Căderea părului
– Creșterea tensiunii arteriale
– Dificultăți de învățare
– Stare letargică prelungită
– Probleme cardiovasculare

 

Click pentru REDUCERE

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *