Sampoane si Make-up Farmasi

Afla cum sa iti ingrijesti gatul si decolteul!

 

Capul drept, putin aplecat pe spate, figura calma, destinsa, si cateva elemente care contribuie la evidentierea personalitatii femeii.

O fata ingrijita, de cele mai multe ori, nu tradeaza virsta, un gat ingrijit constituie insa un indiciu, deoarece anii isi depun amprenta asupra gitului si a miinilor. Zbarciturile gatului pot aparea si la persoar * tinere, desi au inca fata tinara. Cauzele pot fi constitutionale, dar si urmarei unor neglijente in ingrijire. Gitul trebuie prin urmare ingrijit ca si fata.

Epiderma gatului ca si a fetei trebuie sa primeasca cantitatea de api necesara, de sapun neutru sau acid, de crema demachianta, de intretin?.- sau de protectie.

Ingrijirile care sunt necesare gitului:

 1. curatenia;
 2. machiajul;
 3. masajul exercitii speciale de gimnastica.

I.Curatirea pielii gatului

 

La spalatul gitului, vom folosi in mod obisnu.: apa si sapunul, fara a face insa abuz de acesta din urma. Temperatura apt va fi potrivita, deoarece daca este prea fierbinte moleseste tesuturile si degre- seaza pielea, care si asa, in majoritatea cazurilor este uscata.

Daca pielea este aspra, vom aplica comprese caldute cu ceai de nalba sau o vom freca cu o manusa inmuiata in apa sau in spuma de sapun, pornind de sus in jos. Nu vom sterge gitul cu apa de colonie sau alcool, caci se accentueaza uscaciunea pielii gatului.

II.Machiajul

 

In cazul tenului uscat cand si pielea gitului este uscata se impune la renuntarea folosirii sapunului, curatind gitul cu o crema sau lapte demachiant. Unele femei neglijeaza gitul si coboara doar fondul de ten putin mai jos de maxilar, ceea ce uriteste gitul si ii da un aspect neingrijit. Daca se foloseste fondul de ten, se va machia gitul in acelasi timp cu fata. Se aplica fondul de ten si pudra, apoi se vaporizeaza putina apa de roze pentru a se fixa machiajul. Daca pielea gitului este deshidratata, se vor aplica comprese cu decoct de nalba, urmate de un masaj cu o crema hidra- tanta. Seara cu aceeasi crema ca pentru fata, se maseaza si gitul, sau, dupa o

Anumita varsta se recomanda o crema speciala, continind lecitina 5 g, ulei de masline 25 g, lanolina 30 g, apa 40 g.

Demachierea sa nu se opreasca la regiunea fetei, ci sa fie aplicata si gitului, folosind acelasi demachiant ca si pentru fata.

O data pe saptamana, vom aplica o masca de galbenus de ou, caolin, parafina, evitindu-se folosirea mastilor astringente. Deoarece gitul implica o ingrijire speciala, care sa-i asigure elasticitatea, se recomanda folosirea cremelor care contin substante biologice active in special lecitina, vitamine, extract de placenta, laptisor de matca etc.

III.Masajul

 

 

Masajul gitului se efectueaza invers decit cel al fetei adica de sus in jos. La inceput se vor aplica mingiieri orizontale, executate alternativ cu ambele miini, apoi cuprinzind gitul intre degetul mare si celelalte degete si pornind dinspre barbie inspre decolteu. Atentie! glanda tiroida va fi lasata libera in timpul masajului. La sfirsit vom executa ciupituri de-a lungul cutelor, prinzind pielea intre degetul aratator si degetul mare. La masaj se vor folosi creme nutritive. De asemenea dusul cu apa rece indeplineste rolul unui masaj, contribuind la activarea circulatiei sanguine.

Ceafa trebuie bine masata. Adesea grasimea se acumuleaza la ceafa, alcatuind o mica pernita, masajul lent si progresiv inlatura cu timpul aceasta neplacere.

Un gat foarte neglijat are nevoie de ingrijiri mai energice la un institut de cosmetica, unde se pot obtine rezultate bune prin vibromasaj si tratamente speciale etc.

Unele persoane prezinta asa-numitele „solnite”, scobituri mai mult sau mai putin adinci intre clavicula si umar. in acest caz se vor practica citeva miscari de masaj si exercitii de gimnastica cum ar fi:

 • — Capul trebuie tinut indreptat in sus, pentru a evita formarea barbiei duble si a ridurilor gitului.
 • — Se va dormi pe spate fara perna, care poate fi inlocuita cu un sul tare, asezat sub ceafa; in felul acesta capul cade pe spate, iar muschii obrajilor care il sustin se odihnesc in timpul somnului (sistem japonez);
 • — pe cit posibil se va lasa gitul liber si aerat, numai in cazuri speciale se vor folosi esarfele;
 • — nu se va lucra stind pe un scaun prea inalt, in raport cu biroul sau cu masa;
 • — cu dusul in mina se va arunca jetul de apa rece pe git si decolteu. Pentru a ne obisnui cu o pozitie corecta a capului, vom incepe prin a merge  prin casa, cu o carte pe cap, fara a inalta barbia si umerii.

Acest exercitiu simplu, repetat mereu, ajuta la intarirea muschilor gitului, determinind tinerea capului drept, iar bustul se va indrepta.

Apa foarte rece si chiar bucatele de gheata invelite intr-un prosop, folosite la tapotarea gitului, ii tonifica musculatura. Musculatura gitului poate fi intarita prin gimnastica si prin masaje, care se pot face zilnic, cu o crema speciala, insistind asupra partilor care se ingroasa cel mai usor, in special partea din spate a gitului (unde incep umerii).

Iata cateva miscari de gimnastica destinate ingrijirii gitului: culcate pe spate, pe o patura, bratele alungite de-a lungul corpului, aduceti barbia spre piept si rotiti capul in ambele sensuri;

 • culcate pe pat, cu capul in afara, efectuati aceeasi miscare ca mai sus:
 •  asezate orizontal sau in picioare, tinind spatele drept, rasuciti capul sau aplecati-1 la dreapta si Ia stinga;
 •  indreptati barbia catre umeri, contractind muschii gitului sau cu partea dorsala a ambelor miini impingeti usor barbia indarat, contractind muschii ;
 •  ridicati capul in aer, mentinind barbia cit mai sus posibil si fara sa o coboriti intoarceti capul de la stinga la dreapta, asa incit sa puteti zari mijlocul spatelui dvs.;
 • in pozitia „pe patru labe , faceti rotiri energice ale capului de jos in sus, apoi spre dreapta, spate, stinga etc.
 • In pozitia culcat pe burta, miinile inclestate la ceafa, coatele trase indarat si fruntea sprijinita pe podea, faceti extensia capului si a trunchiul… inapoi, apoi revenire la pozitia initiala.
 • In functie de conformatia gitului ne vom adapta imbracamintea, coafura, machiajul.
 • Pieptanatura poate acoperi cu arta o ceafa disgratioasa. Buclele vor fi in asa fel dispuse, incit sa mascheze urma ridurilor sau pernitelor de grasime.

Daca gatul este prea ridat, se va recurge la chirurgia estetica.

Podoabele gatului trebuie alese in functie de defectele sau calitatile gitului, folosind uneori si esarfele care trebuie desigur sa se adapteze figurii dvs.

In concluzie, sa nu uitam ca fiinta umana este singura fiinta „verticala” a naturii si ca gitul indeplineste functia de coloana care sustine capul.Masajul decolteului incepe prin ungerea cu o crema grasa, prin miscari de minghere. Miscarea porneste de sub barbie inspre comisura sinilor, apoi in sus spre urechi .Cu ajutorul degetului mare si mijlociu, se executa ciupituri pe toata suprafata decolteului . Pornind de la umarul sting, executam o miscare vibratorie orizontala, vibrind rapid intreaga mina de la coate pina la virful degetelor. Schimbam mina si pornim de la umarul drept spre cel sting . Palmele coboara pe umeri pana la cot, apoi urca pina la urechi

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *