Sampoane si Make-up Farmasi

Cateva din neplacerile tineretii!

 

Seboreea si punctele negre .

Pentru reducerea secretiei de sebum unele tinere fac abuz de colonie si lotiuni alcoolice astringente. Dar solutiile de alcool prea concentrate usuca pielea (o tabacesc) si porii se inchid. Se va apela la serviciile cosmeticienei la 2—3 saptamini, in cazul tenului seboreic, si la 1—2 luni, in cazul tenului normal.

Acneea, obsesia tineretii:

Aceasta nu este o afectiune periculoasa, dar creeaza atitea complexe devenind deseori obsedanta. Se stie ca in zilele noastre acneea tratata, se vindeca. in primul rind este necesara o igiena riguroasa, folosind apa si sapunul, dupa care se sterge fata cu solutii usor alcoolice, astringente si mai ales acide, care pe linga alte calitati, au si pe aceea de a schimba reactia pielii. Deseori, nu este vorba de’o adevarata acnee, ci de lipsa de ingrijire, de o piele care nu este  perfect curatata si care apare in special la persoanele cu pielea grasa, cu tenul seboreic.

Parerea ca acneea trece odata cu casatoria, nu se justifica, deoarece si dupa casatorie unele femei prezinta acest neajuns. Aceste necazuri ale pielii nu trebuie ascunse sub machiaj, ci tratate, altfel starea respectiva se agraveaza. Va fi consultat medicul dermatolog si nu se vor aplica tratamente empirice.

Pistruii:

tot in perioada tineretii isi fac aparitia pistruii sau efelidele. Insistam asupra pericolului ce-I prezinta unele creme „de jupuire , pe baza de bismut si mercur, substante care nu sint complet inofensive.

Efectele lor spectaculare conduc deseori la aplicarea lor fara discerna- mint pe tenul fraged. Este deci absolut necesara aplicarea tratamentului sub indrumarea medicului dermatolog si al cosmeticienei.

De cele mai multe ori este bine sa le lasam in pace, deoarece prezenta lor ne poate da un aer tineresc si un farmec aparte.

O infuzie de flori de soc sau o lotiune cu proprietati decolorante ajuta la estomparea lor.

Irosirea fetei.

Din cauza emotiilor unele fete rosesc repede si tot atit de repede isi pun diagnosticul de cuperoza.

De obicei la tinerele fete roseata este cauzata de schimbarile bruste de temperatura, de bauturile alcoolice, de bauturi calde sau se poate datora unor tulburari neurovegetative, timiditatii etc.

ALIMENTATIA Șl SILUETA

Unele tinere se considera prea grase, chiar daca nu este cazul si incep sa nu mai manince ordonat acasa, dar in schimb nu renunta in cursul zilei la prajituri, ciocolata etc.

Pentru a pierde citeva kilograme, nu se va adopta un regim alimentar prea sever, se vor urmari doar cu grija caloriile, repartitia alimentelor in cursul zilei, alcatuirea unui regim alimentar adecvat, bogat in vitamine.

infometarea sistematica irationala este urmata de dereglari in? functionarea aparatului digestiv.

Vom da citeva recomandari:

  • — sa nu se bea in timpul mesei (dar 1/2 1 lichid, este absolut necesar in afara meselor);
  • — sa se rationalizeze consumul de piine, prajituri, ciocolata si bomboane;
  • — zilnic corpul va fi frictionat energic cu o manusa speciala;
  • — dupa masa o plimbare de 1/2 ora este foarte recomandata si trebuie combatut obiceiul de a sta intins imediat dupa masa.

Nu trebuie neglijate insa si cazurile inverse, cind avem nevoie de a cis- tiga citeva kilograme. Atunci se recomanda consumarea alimentelor cit mai bogate in calorii, fainoase, dulciuri, grasimi, precum si multa odihna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *