Sampoane si Make-up Farmasi

Femeile nu apreciaza importanta odihnei totale in timpul zilei,

Ana intra tiptil in camera, crezind ca prietena sa a adormit. Irena sedea insa intr-un fotoliu comod, cu picioarele strinse si capul aplecat. Auzindu-i pasii, si-a ridicat privirea si i-a zimbit. Ana s-a oprit uimita si i s-a adresat consternata:

— Ce faci, femeia lui Dumnezeu ?
— Cum ce ? Ma odihnesc ! S-a intimplat ceva ? intreba Irena ingrijorata.
— Totdeauna se intampla cate ceva ! afirma Ana, sententios. Și chiar daca nu s-a intimplat nimic, in curand se va petrece ceva cu gatul tau daca ai sa continui sa te odihnesti intr-o asemenea pozitie.
— Asta-i pozitia mea preferata… raspunse Irena.
— Te inseli, asta a fost, dar numai pina astazi. Cind ai putin timp liber si vrei sa te odihnesti, incearca sa-l fructifici.

 

Femeile nu apreciaza importanta odihnei totale in timpul zilei,

Mai bine 30 de minute decat 15

 

Femeile nu apreciaza importanta odihnei totale in timpul zilei, vreme de 15 minute (preferabil 30 de minute). Se recomanda in special dupa intoarcerea de la serviciu. Este o mica destindere fizica si psihica.Aceasta modalitate de a te odihni s-a facut cunoscuta sub denumirea de relaxare — destindere fizica, dublata de deconectare psihica. In zilele noastre, ritmul trepidant de viata, zgomotul marilor orase, munca fizica si psihica intensa impun relaxarea sub forma unor exercitii cu caracter igienico-profilactic.Odihna totala presupune in primul rind liniste. E adevarat, destul de dificil de realizat, dar nu trebuie sa dezarmezi. Cu timpul ii vei obisnui pe ai casei sa-ti acorde acest mic si necesar ragaz, cautindu-si fiecare o ocupatie nezgo- motoasa.In acest scop, iti pregatesti doua tampoane imbibate cu ceai de musetel. Apoi inchizi usa, deschizi ferestrele sau cobori storurile (vara) si te intinzi pe divan, punin- du-ti sub cap o perna joasa, iar sub genunchi o patura moale facuta sul. Aplici tampoanele pe pleoape, sprijini coatele pe divan si asezi palmele pe coapse. incerci sa respiri cit mai adinc, rar si regulat. Cauti apoi sa te detasezi de orice preocupare si sa-ti concentrezi atentia, pe rind, asupra fiecarui segment, spunindu-ti : laba stinga este grea, coapsa stinga este grea, tot mai grea, inclu- zind pe rind toate segmentele corpului. Astfel, fara sa-ti dai seama, ajungi curind la relaxarea musculara totala.

Seara poti recurge la aceasta metoda daca suferi de insomnie. Eu am incercat — are efectul unui somnifer puternic.Dupa expirarea timpului pe care ti l-ai acordat pentru relaxare, te ridici lent si treci apoi la obisnuitele tale treburi casnice.Te sfatuiesc sa nu minimalizezi rolul acestei odihne din timpul zilei. Este salutara ! Iti reda vigoarea fizica, prospetimea tenului, invioreaza pleoapele, inlatura cearcanele.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *