Fondul de ten compact va fi de o nuanta mai inchisa decat pielea. Se va aplica intai un strat subtire de crema foarte hidratanta.
Dupa aplicarea cremei si dupa absorbtia ei completa de catre epiderma, se aplica fardul de obraz-crema, urmand apoi aplicarea fondului de ten compact. Pentru aplicarea fondului de ten compact este necesar un burete foarte fin, umezit. De cantitatea de apa din burete depinde, in foarte mare masura, reusita aplicarii fondului de ten, fiind necesar ca fiecare sa se orienteze plecind de la faptul ca, daca buretele este prea uscat sau prea stors de apa, stratul fondului de ten aplicat cu un astfel de burete va fi prea gros si deci necores- punzator machiajului. Daca se va intampla invers — buretele fiind prea umed (imbibat cu prea multa apa) —,fondul de ten va fi aplicat intr-un strat foarte subtire si lipsit de calitatea de a acoperi.
In tehnica aplicarii fondului de ten compact se va respecta o ordine a procedeelor, incepind cu umezirea buretelui, care se freaca apoi pe fondul de ten compact prin 4—5 miscari circulare, pentru a intra in burete o cantitate de fond, dupa care buretele se indoaie cu fata imbibata de fond spre interior, pentru ca fondul intrat in burete sa ia bine contact cu apa si sa se repartizeze bine pe suprafata acestuia. Terminind operatiunile de pregatire a buretelui, se poate trece la aplicarea fondului de ten, care va fi intins intii pe fata, apoi pe git si decolteu. Pentru a inlatura eventualele pete sau suprapuneri de fond, se va stoarce bine buretele, apoi vom estompa petele si suprapunerile, pina la o estetica uniformizare a tenului.
Aplicarea in general a fardului de obraz
Fardul de obraz are menirea de a imprima fetei un discret accent tonic, sanatos si tineresc. Privindu-va in oglinda, aplicati o cantitate mica de fard de obraz pe pometi. Apoi, cu ajutorul degetului mediu, il intindeti si il estompati cu grija, verificind in oglinda identitatea celor doua parti in ceea ce priveste intensitatea de tonuri. in cazul cind observati o diferenta de culoare intre parti, se va tampona usor, cu un servetel de hirtie fina, partea colorata mai intens.In general, fardul de obraz nu trebuie sa-si marcheze prea vizibil prezenta, iesind intens in evidenta si, cind afirmam aceasta, trebuie sa ne gindim atit la intensitatea culorii, cat si la dimensiunile zonei de intindere. El trebuie sa fie bine estompat.
Aplicarea pudrei cosmetice
Rolul pudrei este de a apara tenul de influentele mediului extern (vant, frig, soare puternic). Pentru respectarea unor reguli igienice elementare, la aplicarea pudrei nu se recomanda folosirea pufului clasic, confectionat din catifea, ci, pur si simplu, mici tampoane de vata hidrofila, care, dupa folosire, se pot arunca.Se aplica pudra fara economie pe intreaga fata, pe gat si pe decolteu, apoi surplusul de pudra va fi indepartat cu o perie moale special destinata acestui scop, sau, in lipsa acesteia, cu un tampon de vata. De pe gene si de pe buze nu se va indeparta complet surplusul de pudra, intrucat in prezenta unei umbre fine de pudra rujul si rimelul adera mai bine.
Pentru a parea mai luminoasa, fruntea va fi pudrata cu o pudra intr-un ton mai deschis fata de restul fetei. Lumina fluorescenta are tendinta de a invineti unele culori. Cand aveti de-a face cu o astfel de lumina, sint indicate pentru toata fata, git si decolteu pudrele oranj si galbene.In machiajul de seara se recomanda o pudra din gama pudrelor roz si intr-un ton mai deschis decat fondul de ten, pentru a da o transparenta reusita machiajului.Uneori, aveti placerea sa va aplicati un machiaj care sa dea impresia ca pielea este bronzata. in cazul acesta, peste un fond de ten de culoare inchisa nu se aplica o pudra cu tenta galbena, ci o pudra cu nuanta roz.In general, cautati ca machiajul dumneavoastra sa fie cit mai transparent si aceasta transparenta o veti obtine aplicind, intotdeauna, peste fondul de ten o pudra cu un ton mai deschis.
Desenarea sprincenelor
Inainte de a trece la desenarea lor, vom peria sprin- cenele, pentru indepartarea pudrei de pe ele, cu ajutorul unei periute (poate fi o periuta de dinti din par, una din fire de plastic, destinata acestei operatiuni; recomandam periutele de dinti pentru copii). Periajul se va face in toate directiile si se va incheia cu un periaj in sensul cresterii parului.Desenarea propriu-zisa se face cu un creion derma- tograf, a carui culoare va fi cit mai apropiata de cea a sprincenelor. Sprinceana nu se va trasa printr-o linie simpla, ci se va cauta sa fie imitate firele de par prin trasaturi oblice fine. Dupa desenare se va peria, fara apasare, sprinceana in scopul uniformizarii desenului.
Creion sprancene micropigmentare
Descriere Produs
Un creion pentru un aspect de micropigmentare, ușor de realizat, care creează iluzia firelor de păr naturale, cu 3 linii ultrafine dintr-o singură mișcare.
- Efect de tatuaj
- Formulă vegană
- Aplicatorul cu 4 perii umple sprâncenele rapid și creează iluzia de fire de păr suplimentare
- Disponibil în 4 nuanțe versatile
- Imită părul natural al sprâncenelor
- Rezistent la transfer
- Rezistență de lungă durată
Instrucţiuni De Utilizare
Aplică creionul pe sprâncenele curate și uscate – acest lucru înseamnă fără cremă hidratantă și fără alte produse pentru sprâncene! Formula sa asemănătoare cu cerneala nu poate adera corespunzător pe firele de păr din sprâncene sau pe piele dacă alte produse interferează aplicarea. Începând dinspre capătul interior al sprâncenelor, aplică produsul în mișcări scurte și delicate, urmărind forma naturală a sprâncenelor. Când ajungi la arcadă, întoarce creionul pe o parte și poziționează-l în jos, înspre tâmplă. Apoi aplică-l în jos, pe diagonală pentru a umple sprâncenele până la capătul exterior. După acești pași, poți adăuga și alte produse pentru stilizarea sprâncenelor!