Sampoane si Make-up Farmasi

Ingrijirea tenului intampina probleme?

Atunci când vă confruntați cu o soluție de îngrijire a pielii care nu vă rezolvă problema – sau care, de fapt, vă înrăutățește pielea – poate fi nu doar frustrant, ci și derutant. Vestea bună este că nu există niciodată un singur răspuns.  Când te ocupi de pielea ta, sunt șanse să urmezi sugestiile populare pentru rezolvarea problemei tale specifice, cum ar fi un tratament cu acid salicilic pentru acnee sau un serum cu vitamina C pentru tenul tern.

ingrijirea tenului nu este o treba usoara

Acidul salicilic și alternativele

Acidul salicilic este un acid beta hidroxi care acționează prin dizolvarea celulelor moarte ale pielii și curățarea porilor. Acesta tratează atât punctele albe, cât și punctele negre. In acest sens vine in ajutor gama Dr. Tuna Acne, ce ajuta tenul in lupta impotriva acneei.

Ce tratează: acneea

Semne că nu funcționează: Acneea nu dispare și pielea dumneavoastră este deteriorată.

 

De ce s-ar putea să nu funcționeze: Există mai multe tipuri și cauze ale acneei – iar dacă acneea dvs. este severă, acidul salicilic ar putea să nu fie suficient de puternic pentru dvs. Acneea chistică va avea nevoie de ceva mai puternic decât acidul salicilic.

Ce să încercați în schimb multe ingrediente care funcționează pentru acnee. Acizii faciali, retinolul, zincul, sulful și uleiul de arbore de ceai sunt alternative pozitive.

Niacinamida și alternativele

Niacinamida este o formă de vitamina B3 care ajută la construirea de proteine în piele și la reținerea umidității.

Ce tratează: ridurile, daunele provocate de soare, roșeața, acneea și sănătatea generală a pielii

Semne că nu funcționează: Nu vedeți rezultate și observați că produsul se îngrămădește pe piele. De asemenea, dacă vă confruntați cu roșeață, mâncărimi sau arsuri, ar fi bine să renunțați la acest ingredient.

De ce s-ar putea să nu funcționeze: atunci când  produsul se împachetează, înseamnă că nu este absorbit corespunzător de piele și, pentru că nu este absorbit, nu oferă rezultate.

Ce să încerci în schimb: Dacă absorbția este problema, încercați să folosiți mai puțin produs – și să acordați produsului cel puțin 2 până la 5 minute pentru a fi absorbit în piele înainte de a pune un strat de cremă hidratantă.

Retinolul și alternativele       

Retinolul este un retinoid, un compus derivat din vitamina A care ajută la accelerarea procesului de reînnoire a celulelor din piele, sau rata la care celulele noi ale pielii iau locul celor vechi.

Ce tratează: liniile fine, ridurile, elasticitatea, îmbătrânirea și acneea. Puteti incerca gama Dr. Tuna Resurface de la Farmasi, aceasta face parte din linia de ingrijire a pielii impotriva imbatranirii tenului.

Semne că nu funcționează: Vă confruntați cu roșeață, uscăciune, exfoliere sau senzație de arsură după utilizarea retinolului.

ajutorul retinoulu dat tenului

Ce să încercați în schimb: Dacă retinolul este prea intens pentru pielea dumneavoastră, încercați bacheliolul, o alternativă naturală. Acesta imită retinolul într-o anumită măsură datorită proprietăților sale anti-îmbătrânire, dar este complet natural, spre deosebire de retinol.

Derivați de vitamina C

Vitamina C este prezentă în mod natural în straturile exterioare și interioare ale pielii și are un rol în producția de colagen. Serurile cu vitamina C pot fi aplicate direct pe piele.

Ce tratează: aspect tern, pete întunecate, elasticitate

Semne că nu funcționează: Vitamina C ar trebui să fie hrănitoare pentru pielea ta. Așadar, dacă pielea ta are un efect opus celui de hrănire, acesta este un semn revelator că acest ingredient nu funcționează pentru tine.

Dacă nu vedeți niciun rezultat, dar nu aveți iritații, este de asemenea posibil ca serul dvs. să se fi oxidat și să trebuiască să fie înlocuit.

Acidul hialuronic și creșterea eficienței sale

Acidul hialuronic se găsește în mod natural în țesutul conjunctiv al organismului și este componenta principală a ceea ce conferă pielii structura sa. Acesta are efecte de hidratare și de întinerire.

Ce tratează: uscăciunea și deshidratarea

Semne că nu funcționează: Pielea dvs. este în continuare uscată și deshidratată.

De ce s-ar putea să nu funcționeze: Acidul hialuronic leagă umiditatea de piele, dar singur nu este probabil suficient pentru a vă oferi un ten hidratat.

tenul hidratat cu acid salicilic

        Ce să încerci în schimb: Nu este nevoie să înlocuiești acidul hialuronic în rutina ta de îngrijire a pielii – trebuie doar să adaugi produse hidratante suplimentare. Urmați-vă serul  hidratant Dr Tuna Aqua, cu acid hialuronic si o cremă hidratantă sau un ulei de față, din gama Aqua Farmasi , pentru a vă hidrata pielea.

4 motive generale pentru  care cremea s-ar putea să nu funcționeze

 

  1. Produsul tău ar putea fi expirat

Dacă un produs a stat prea mult timp pe raft, ceea ce înseamnă, de obicei, între 6 și 12 luni, în funcție de produs și ambalaj, cu siguranță îl poate face mai puțin eficient – și mai puțin probabil să ofere rezultatele pe care le căutați.

 

  1. Îți depozitezi produsele la soare sau într-o zonă umedă

Depozitarea produselor în baie, unde temperatura poate deveni foarte ridicată din cauza dușurilor fierbinți, poate modifica eficacitatea unor ingrediente.

Temperaturile ambientale extreme pot afecta semnificativ stabilitatea și eficacitatea produsului. Acest lucru înseamnă că poate face ca produsul dvs. să reacționeze, să arate, să se simtă și chiar să funcționeze diferit.

De exemplu, produsele de protecție solară care sunt supraîncălzite în mașini pot să nu mai fie eficiente împotriva radiațiilor ultraviolete sau pot provoca iritații ale pielii. S-ar putea să doriți să vă depozitați produsele așa cum depozitați alimentele: într-un mini-frigider de frumusețe.

 

  1. Produsul tău nu are suficiente ingrediente active

Poate că este ingredientul potrivit, dar concentrația este atât de scăzută încât, în momentul în care o parte din el ajunge în zona țintă din piele, nu este suficient pentru a avea un efect calificabil sau cuantificabil asupra pielii. Înainte de a cataloga un ingredient ca fiind ineficient pentru pielea dumneavoastră, căutați lista de ingrediente a produsului dumneavoastră. Dacă ingredientul activ nu se află în primele cinci, probabil că nu există o concentrație suficient de mare pentru a vedea rezultate.

 

  1. Produsul este de calitate scăzută

Ingredientele de slabă calitate pot face ca un produs să nu funcționeze, nu toate produsele de îngrijire a pielii sunt create la fel, iar uneori vedem acest lucru reflectat în prețuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *