Sampoane si Make-up Farmasi

Irisul, sursa de depistare a bolilor corpului uman?

 

Pe plan mondial a. aparut, in medicina, o noua specialitate:iridiologia si produsul, sau iridograma, adica un mijloc de. completare a diagnosticului unei boli prin consultarea irisului bolnavului.Se depisteaza astfel unele boli, care prin alte analize nu apar si medicul poate fi indus in eroare.Prin examinarea ochiului la un microscop oftalmologie, apar o suita de cercuri concentrice ce au legatura precisa cu unele organe ale corpului, cercuri impartite in zone diferite, dupa regiunea organelor. Ele nu sint identice la diferiti indivizi.

Inca, de la prima vedere, de felul.cum sint colorati ochii, se poate determina o anumita caracteristica’, a organismului.

Ochii au numai 2 culori de baza: albastri si caprui maronii inchis, negri cum spunem noi?

 

  • Ochii albastri de diferite nuante, sint mai usor de examinat, deoarece toate semnele si pigmentatiile indicatoare de boli apar pe un ecran deschis, vizibile.Ei denota o natura umana delicata, o piele fragila, un laringe sensibil, dureri de git pronuntate si un teren propice la instalarea tuberculozei. De asemenea prezinta o tendinta la dureri de cap, migrene, care sint de origine hepatica.Mai greu de citit in ei si indica o tendinta grasime in singe colesterol si reumatism.
  • Ochii bruni, cu cit sint mai inchisi la culoare, cu atit este a organismului la artrita, guta,
  • Ochii verzi si gri sunt mixsti si ei sint considerati ca o modificare de teren datorata unor mutatii ereditare.

Prin acest examen la microscop (toata consultatia dureaza doar o ora si nu necesita analize prealabile) se vad pete, puncte, pigmentatii, regiuni colorate sau albe, care indica unele modificari celulare, deranjamente endocrine sau leziuni ale organelor, ulcer, cancerul sinului, boli ale intestinelor, hemoroizi etc. In bolile de rinichi apare in jurul irisului o zona circulara gri.

 

Sprincenele

 

Pe linga rolul lor de protectie, impiedicind transpiratia sa patrunda in ochi, sprincenele au linia lor estetica care da personalitate unui obraz si subliniaza frumusetea ochilor, dindu-le o anumita expresie.Moda insa are fluxul si refluxul ei in materie de frumusete.Sprincenele, care altadata se considerau frumoase daca erau groase, bine creionate, astazi sint la moda subtiri si colorate stins, maro deschis, ca sa poata scoate in relief ochiul, care este bine conturat si fardat, impreuna cu pleoapa si arcada.Sprincenele groase si imbinate sint considerate ca lipsite de feminitate si se pot pensa, mai ales in regiunea dintre ochi.

Inainte de a se pensa, se freaca locul cu putin alcool camforat sau eter, ca sa nu doara (avind grija sa se fereasca ochiul); apoi se smulge cu penseta, fir cu fir.Sprinceana propriu-zisa va fi pensata din interiorul arcadei si i se ya corecta forma si in exterior, numai daca are unele colturi asimetrice. in general, se face o linie fina si unitara, fie ca este arcuita, dreapta sau usor oblica.Nu este bine sa se rada sprincenele si nici sa se smulga total cu penseta; exista riscul de a nu mai creste la loc.

Cand desenam sprincenele, sau le prelungim, vom avea grija sa le dam forma de fire, ca sa para naturale.Forma lor se va corecta si contura in functie de forma obrazului:

  • Obrazul rotund va avea sprincenele usor arcuite, fara a se lasa brusc cozile in jos.
  • Obrazul oval va avea sprincenele paralele cu ochiul, cu cozile usor in sus.
  • Obrazul triunghiular cere sprincene drepte.
  • Obrazul lat la baza va avea sprincene drepte, iar cozile nu vor fi lungi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *