Sampoane si Make-up Farmasi

Tehnica aplicarii fondului de ten fluid sau crema

Dintre nuantele fondului de ten fluid sau crema se va alege un ton mai inchis decit pielea. Aplicarea fondului de ten fluid sau a fondului de ten crema se face in felul urmator : cu mina, in prealabil spalata bine cu apa calda si sapun, se aplica fondul de ten cu ajutorul degetului mediu, cu care se fac pe fata mici pastile, respectindu-se ordinea din schema de mai jos :

  • — pe git, 4 pastile
  • — pe barbie, 2 pastile
  • — pe fiecare obraz, cite 3 pastile
  • — pe aripile nasului, cite o pastila
  • — pe frunte, 2 pastile (daca fruntea este foarte lata, se vor aplica 3 pastile)

Fondul de ten fluid sau crema, pe care il aplicam sub forma pastilelor despre care am vorbit, nu va fi in cantitate mare (in strat gros), ci se va aplica cu oarecare economie, in asa fel, incit la intindere sa se formeze o pelicula subtire. Pelicula groasa da o nota do imbatrinire precoce, asprind trasaturile fetei.

Dupa punctarea acestor pastile conform schemei, fondul de ten fluid sau crema se va intinde cu virful degetelor ambelor miini intr-un strat omogen si uniform. De felul cum este intins si estompat fondul de ten depinde reusita machiajului. De aceea, operatiunea de intindere si estompare trebuie facuta cu cea mai mare atentie, tinind cont de unele indicatii tehnice.

La nas, fondul de ten fluid sau crema se va intinde incepind de pe lateral spre virful nasului, pentru a impiedica raminerea fondului in cutele aripilor nasului, ceea ce ar crea un efect nedorit. La frunte, timple, estomparea fondului de ten se va face discret, pe linga firele de par, in asa fel, incit sa nu ramina depozitat linga implantatia parului. Pentru a nu crea diferente de tonuri, intre fata si decolteu, machiajul nu se va opri sub barbie, ca o masca, ci se va continua pe decolteu. Cind modelul rochiei lasa liber spatele, se va farda si portiunea de ceafa si spate, estompindu-se discret si cu grija. Nu va fi neglijat nici lobul urechii, pe care se va aplica un fond de ten cu un ton mai deschis decit in rest. Lobul urechii mai poate fi fardat si cu un ton roz de fond de ten, apoi pudrat foarte transparent, astfel incit sa capete o nota de tinerete si sanatate.

Imediat dupa terminarea operatiunii de intindere si estompare a fondului de ten fluid sau a fondului de ten crema aveti nevoie de 3—4 servetele de hirtie foarte fina, care vor fi pregatite in prealabil pe masa de machiaj. Suprafetele pe care s-a aplicat fondul vor fi tamponate cu un astfel de servetel, fara sa apasati, in scopul absorbirii eventualului exces, pentru ca fata sa devina mata si cu o tenta placuta. Imbibindu-se repede, servetelul va fi schimbat de mai multe ori, pina la indeplinirea scopului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *